Musiikki TV-mainonnassa

Ei ole mikään salaisuus, että mainoksia tehdään aina vaan entistä suuremmilla budjeteilla, tavoitteena saada oma brändi tai tuote jäämään ihmisten mieliin. Sillä kun mainonta onnistuu, ihmiset jo tiedostamattaankin valitsevat kaupan hyllyltä tuotteen, joka on heille tuttu mainonnan kautta. Musiikki on vahva työkalu mainonnassa, sillä musiikin avulla ihmiset muistavat näkemänsä mainokset pidempään ja tarttuva kappale takaa sen, että mainos kiinnittää ihmisten huomion. TV-ssä onkin vuosien varrella nähty useita unohtumattomia mainoksia.

Gears of War – Mad World


Yksi lähihistorian mieleenpainuvimpia mainoksia on Xbox pelikonsolin Gears of Wars pelisarjan ensimmäisen osan TV-mainos, joka esitettiin myös Suomen televisiossa. Mainoksen tunnelma hakee vertaistaan, sillä Michael Andrewsin Mad World kappale itsessäänkin on viestinä vahva ja kun taustalle yhdistetään vielä pelin post-apocalyptinen maisema, on lopputulos ikimuistoinen.

Cosmopolitan – Bohemian Rhapsody


Ympäri maailman suositun Cosmopolitan lehden mainos jakaa mielipiteitä, mutta kukaan ei voi kieltää sitä, etteikö mainos olisi mieleenpainuva! Mainoksen ideana on miesporukan keskinäinen, kiivaaksi käyvä sanailu Queenin Bohemian Rhapsodyn sanoja käyttäen. Mitä kiivaammaksi tilanne muuttuu, sitä enemmän sanailu alkaa muistuttaa laulua, kunnes lopulta miesjoukko yhteislaulaa legendaarisen Queenin kappaletta, taustalle kertyneen yleisön aplodien raikuessa.

Amazon Kindle – Fly Me Away


Myös Amazon onnistui erinomaisesti Kindleä mainostaessaan. Kampanjan soundtrackina toimi ympäri maailman suosiosta nauttivan Annie Littlen kaunis kappale, Fly Me Away.