Musiikkia rauhoittumiseen

relaxed-woman-listening-to-the-music-with-headphones

Jokainen varmasti tietää sen tunteen, kun musiikki saa sykkeen nousemaan ja olon virkeäksi. Elämän menossa tarvitaan kuitenkin toisenlaistakin musiikkia.

Kyseessä on rentoutumiseen käytettävä musiikki, jota käytetään monissa rentoutumisharjoituksissa. Rauhalliset melodiat soveltuvat loistavasti venyttelyyn ja kehonhuoltoon, mutta myös vaikka joogaan. Rentoutumiseen käytettävän musiikin tulee olla sellaista, joka saa sykkeen laskemaan ja olon tuntumaan rauhalliselta.

Hyviä ja tarkoitukseen sopivia musiikkityylejä ovat siis vaikkapa klassinen musiikki, rauhalliset pop-balladit tai instrumentaalimusiikki, jossa on voitu käyttää erilaisia jousisoittimia. Parhaat rentoutumiseen käytettävät musiikit saavat kuuntelijan melkein unen rajamaille – täydellistä rentoutumista koko keholle ja mielelle.

Jotkut käyttävät rentoutumismusiikkina luonnonääniä, kuten sammakkojen kurnutusta, sateen ropinaa tai laineiden loisketta. Nykyajan kaiken kiireen keskellä rentoutumiseen käytettävästä musiikista on tullut aina vain suositumpaa. Aivan liian usein rentoutuminen ja hyvät yöunet jäävät helposti pois, kun mielessä pyörii sata muuta asiaa. Musiikin avulla pääsee kuitenkin nopeasti rentoon olotilaan, jossa voi unohtaa kaikki työhuolet ja muut arkiset asiat. Rentoutumismusiikkia myydään CD-levyinä ja sitä löytää myös netin musiikkipalveluista, kuten YouTubesta. Eikä rentoutumiseen käytettävä musiikki ole ainoastaan aikuisille, vaan lapsillekin löytyy omansa.