Työympäristössä soitettava musiikki

bald_man_listening_to_music_in_boom_box_at_the_office_9418714

Jos ajatellaan työympäristössä soitettavaa musiikkia, on useimmiten kyseessä ihan mitä tahansa radiokanavalta tuleekin.

Radion pitäminen taustameluna on yleistä jokaisessa työympäristössä. Radiokanava on valittu sen mukaan, että se miellyttäisi mahdollisimman paljon kaikkia. Työn taustalla käytettävän musiikin tulee olla sellaista, ettei se saa keskittymiskykyä herpaantumaan tai sykettä nousemaan. Musiikin tulisi olla siis melko neutraalia, mikä ei herätä juurikaan tunteita suuntaan tai toiseen.

Toki kuunneltava musiikki vaihtelee paljokin työympäristöstä riippuen. Toimistoissa musiikkia käytetään ainoastaan taustalla, mutta vaikkapa baarissa musiikki voi olla todella kovalla. Baareissa soitetaan usein jotakin tiettyä musiikkityyliä, kuten vaikka dancea, teknoa, rokkia tai räppiä.

Kaikkiin työympäristöihin musiikki ei kuitenkaan sovi. Esimerkiksi lääkäriasemiin tai sairaaloihin ei mielellään laiteta kuulumaan musiikkia, sillä sen ei katsova sopivan kyseisiin paikkoihin.

Kun valitaan sopivaa musiikkia työpaikalle, tulee muistaa tiettyjä perussääntöjä. Kaikilla on erilainen musiikkimaku, joten yhteisen, kaikille kuuluvan musiikin tulisi olla sellaista, jossa on sekoitus eri kappaleita ja musiikkityylejä. Musiikki ei saisi suurimmassa osassa paikoista olla koskaan liian kovalla, jotta asiakkaiden kanssa keskusteleminen tai muutoin työn tekeminen ei häiriintyisi. Vaikka musiikki saattaakin keventää tunnelmaa työpaikalla, ei sen pidä koskaan olla hallitsevassa asemassa.